Ringrostiga Swingers vek ner sig i jämn match!

Då var det dags igen!
Den gröna tröjan skulle letas fram i tvättkorgen, skorna skulle hittas fram och benskydden skulle ner i väskan.

Premiär!! Det var ett avslappnat Swingers som mötte upp på Olofslund BP i afton.
Semestermagarna syntes lång väg och många i laget hade fått i sig Donken till middag. Allt var som det ska vara. Sportchefen vek ner sig pga "sömnbrist"... Men Niklas ställde snällt upp och SS kunde ställa upp med 2 avbytare och en Ingvarsson i mål.

Ingo                                           Bänken:

Andy                        Johannes                     Niklas
                                                                                                                   Tomas

Byan

Papi                               Danne

Peppe

Som ni ser så mönstrade Swingers ett nästan ett ordinarie lag, och motståndarna Tidsfördriv FC såg inte allt för imponerande ut på uppvärmningen...

Matchen blåses igång av korpens sämsta domare (AVGÅ!) och SS startar i ett överraskande högt tempo. Mycket bollar mellan lagdelarna och ibland även ett skott mot mål.

Tidsfördriv, som slängde upp en 2 meters kille på topp chockade Swingers med ett positivt spel, och många fina passningar inom laget som tvingade SS att springa en del första 20. Något som alla vet, passar vår spelstil sjukt dåligt!

Ett par halvchanser åt båda hållen, och enligt "yours truly" så borde Swingers tagit ledningen med tanke på chanserna.

En bit in i den första halvlek får Tidsfördriv en inspark, som dom skickar lång och Pepinho som glömt försvarsspelet "låter" 2meters-Nisse enkelt nicka in 0-1. Eventuellt kan målet skyllas på Ingo i mål, men eftersom det "kanske" är han som skriver detta inlägg så skyller vi på Peppe den här gången...

Gnälligt i Swingers, och Tidsfördriv kontrollerar sin ledning halvleken ut.

Spielführer Byan tar tag i taktpinnen i pausen och injicerar mod i sina grabbar. "Skjut mer", "mer snack", "fan va domaren suger".. Allt en spelare behöver höra under vattenpausen.

Andra halvlek.

Tidsfördriv får börja med bollen. Dom ruller boll och Swingers jagar kvittering. Så ser större delen av halvleken ut. Visst, SS får ett par lägen. Bland annat Byan och Danne har ett par stabila chanser som var värda ett bättre öde. Men men.. 0-1 står sig och folkets lag 2013, Suburban Swingers har förbannat svårt att få till en 100% chans och desperationen börjar sprida sig. Ingen vill byta fast man egentligen borde.

Tidsfördriv skickar långt på sitt odjur på topp, och det är nära ett par gånger.

Mitt i den andra halvleken, då tröttheten är enorm i SS sjabblas det på mittplan och Tidsfördriv får en 2 mot 0 chans som dom enkelt placerar bakom en svettig Ingo. 0-2 är ett faktum.

Detta får Swingers att gå all in, och spela med 2 killar bak(offensiva såklart), och 4 spelare framåt för att få till en kvittering. Stor press, lite action kan vi kalla denna sista 10-minutrare av Swingers.
Viljan finns, men orken börjar ta slut och hemjobbet är minimalt.

Ingo tvingas till en mäktig benparad, och efterföljande kontring resulterar i ett skott utanför.

Domaren blåser av!!

Förlust i höstpremiären för ett hårt kämpande Swingers som var värda ett bättre öde då Tidsfördriv inte var bättre, men satte sina chanser.